Gott slut och ett gott nytt år!

Gott slut och ett gott nytt år önskar jag alla kära vänner!



Nu är snart ett till år över. Jag tänker tillbaka lite och över lag har det varit ett bra år. Ett ganska jobbigt år har det också varit. Stora beslut har tagits och de besluten har inte varit  smärtfria. Men nu känns allt bra igen och jag ser fram emot 2009. Fick ett sms alldeles nyss där det stod att 2009 kommer att bli ett kanonår!! Det tror jag också. Det känns oerhört spännande att se vad 2009 har att erbjuda. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet, luta sig tillbaka ock åka med! Glöm inte bort att se detaljerna i livet för de kan ha större inverkan på ditt liv än vad du tror. Ignorera inte heller saker som händer omkring dig. Ta dig istället en funderare över varför detta händer dig just nu.  Ingenting händer av en slump utan har en mening och det kan leda till det liv du drömt om, det gäller bara att öppna ögonen och våga se!

Lycka till!!

Hjälte!

Min första kund på Alfa hund & katthotell vad Rickard Sjöbergs lagotto Uffe. Uffe var sedan en stammis här under en lång tid. Jag lärde då känna Rickard Sjöberg och hans familj. Rickard är otroligt lätt att tycka om med en sund inställning till mycket i livet. Det var en stor sak här i  byn när Rikard titt som tätt kom körandes hit. Nu läste jag en sak i Expressen som är värd att lyftas fram. Rikard är nämligen och jobbar som volontär i Sydafrika i en stad som heter Mfuleni. Han hjälper till och bygger hus en månad utan ersättning. Organisationen heter Habitat for humanity. Detta för att han kände att han ville komplettera sitt liv, göra det större. Så just nu är han min hjälte. Bra gjort Rikard, all heder åt dig!!



Bara att se och lära och ta efter!


Slips!



Den här bilden gillar jag. Jennifer Aniston är så snygg på ett naturligt sätt, inte opererad och tillgjord som många andra kändisar. Jag gillar henne skarpt! Nu vill jag ha en likadan slips, är det nån som vet var man hittar en sån :)


Nattligt samtal!

Idag är jag trött. Dels efter gårdagens spring och dålig sömn i natt. Kl.01.20 ringde polisen i Enköping. Jag låg och sov och vaknade av att mobilen ringde. Jag svarade för jag tog för givet att det var Ellinor. Men det var en kvinnlig polis!!! Hon presenterade sig och frågade om jag mamma till Ellinor. Ja, sa jag!! Vilka hemska sekunder innan jag visste vad som hade hänt!! Var hon redlöst berusad, levde hon.....alla möjliga tankar hann snurra i huvet, det var hemskt!
Polisen fortsatte: Jo, hon och en kompis smet in på Joar men vakten hade hittat dem och de blev utkastade. Hon är ju bara 15 år så det här ser vi allvarligt på. Men sa polisen hon är inte onykter vad vi kan se och hon har varit väldigt samarbetsvillig och trevlig!! Men du kanske vill komma och hämta henne.

En av Ellinors starka sidor är att hon alltid är så social och trevlig. Jag får ofta höra att hon är så väluppfostrad och trevlig.
Och hamnar man i sån här situation med polisen så är det helt klart ett smart drag att vara lugn och ta fam sin trevligaste sida och det hade hon tydligen gjort. Hon berättade att de hade haft riktigt trevlig skrattat och skojat :).

Absolut sa jag! Att smita in på Joar är verkligen en allvarlig sak men i jämförelse med vad det kunde ha varit kändes det här som ingenting.  Hennes kompis Sebban var snäll och skjutade hem henne.

Enligt Ellinor så hade de ej smitit in utan vakten hade släppt in dem. Titta jag har t.o.m. en stämpel och det hade hon, det måste väl vara tjänstefel av vakten.  Väl därinne hade Ellas kompis hamnat i bråk med några äldre tjejer angående en kille som de är kära i. Efter bråket hade desa tjejer som vet deras ålder sagt till vakten att de är minderåriga och då hade de blivit utkastade och polisen tillkallades.

Hon har lovat att aldrig göra om detta................hmmm, kan man lita på det??


Kassarekord!

Idag var det Evas lördag att jobba och jag skulle jobba på hotellet, men efter gårdagens försäljning insåg jag att jag inte kunde lämna Eva ensam idag. Så Helena min klippa arbetade extra på hotellet och jag åkte in till butiken. JÖSSES, vad vi fick springa idag också. Vi sålde skor på löpande band, folk vad som tokiga :). Allt flöt på otroligt bra! Vi var båda spända när vi slog ut dagsrapporten och YES det var kassarekord. Vi stod båda och glädjedansade där bakom disken! Hon är allt bra Eva, jag är så glad att hon jobbar hos mig. Vi funkar så bra ihop och är ungefär lika knasiga!!
STOR kram till dig Eva. Du var så duktig idag i butiken, tack!!!


JUL och REA

Mina dagar just nu bara rusar förbi. Det är mycket att stå i. Ett fullbokat hund & katthotell, julhandel och rea i butiken och snart flytt till det nya huset. Skönt nog har jag känt mig väldigt lugn. Man får ta en dag i taget helt enkelt. Vi firade julafton hos mina föräldrar i deras gulliga torp i Skogstibble. Det var sädår lugnt och lagom, skönt!! Min pappa är rolig prick tycker jag. Bjussar för det mesta på sig själv och skojar och skrattar. När vi kom till torpet såg min pappa ut så här:

 Hahaha, näsan blinkar! Typiskt pappa!!

Idag speedade jag upp REAN i butiken till 50% !! Dock ej DC skorna, på dem är det  25% REA.
Jösses vad jag fick springa men det var det värt!! Vi slog kassarekord!!! Det var kö till kassan nästan hela tiden. Så roligt!!
Nu kommer vårskorna snart så butiken måste tömmas så vill ni handla bra skor billigt ska ni passa på nu!!!
Snygga skinn/ mockastövlar som tidigare kostade 1200:- kostar nu endast 600:-, HELT CRAZY!!!

 


Infinity

När jag är ute pch går med hundarna på hotellet lyssnar jag nästan alltid på musik i mobilen. Det händer ibland att jag blir helt fixerad vid en låt och lyssnar på den om och om igen. Jag har en otroligt bred musiksmak och lyssnar både på gammal och ny musik. Hur som helst låten som gick varm idag var Infinity , Guru Josh Project. Jag gick där mitt på vägen och smådansade då upptäcker jag att bil kör bakom mig och försöker komma förbi men jag hör ju inget pga av musiken. Så där satt de i bilen och såg på när jag smådansade på vägen, PINSAMT!!! Jag upptäckte dem till slut och jag gick till kanten så de kunde köra vidare och de vinkade och log :). 
Så kan det gå, thohej!!


Julklappsutdelning!

I fredags träffade jag mitt tjejgäng i Kungsängen. Vi har en årlig julklappsutdelning. En mycket trevlig tradition:). Min julklapp jag fick år var en väggkalender med lättklädda killar :). Jag har faktiskt aldrig haft en sån i min ägo förr. Hahaha, ja vad säger man, de är ju inte fula direkt.


Alla satt ju såklart och bläddra i kalendern och blev alldeles fnissiga. Den ska jag ha på väggen på kontoret i butiken sa jag. Så nu har jag satt upp den här och jag hoppas inte Bengt tar illa upp. Jag tror inte det för hans kropp är inte illa den heller :) han skulle platsa i kalenderna han med tycker iaf jag. 
Nu värdesätter jag såklart ett vackert inre mer, men ett snyggt yttre är ju såklart ett plus.
Efter julklappsutdelningen badade vi i en utomhus jacuzzi, riktigt nice!!

Lördagen firade vi Ella som fyller 15 år på måndag. Vi åkte in till den Thailändska restaurangen Kohphangang i Stockholm. En härlig oas i vintermörkret. Restaurangen är inredd som en thailändsk uteserveringen men lyktor och växter. Det blev riktigt lyckat.

3.jpg (30339 bytes)

Nu är det snart julafton!

Blå himmel!

Sitter och väntar på att Borzoien Yamas ska komma så jag passar på att skriva lite. Idag är det blå himmel, helt otroligt! Det var länge sen.
Vi har öppet idag i butiken mellan kl.11-15.  Oj vad vi har sålt fårskinnstofflor ni till julen :). Vi har sålt helt slut!!! Hade jag vetat att det skulle ha varit en sån här rusning hade jag köpt in flera lådor men man vet ju aldrig innan. Tänk om man kunde se in i framtiden. Det är några saker som är ovissa just nu och det skulle vara så skönt att få veta. Men så fungerar ju inte livet så man får ta en dag i taget och se åt vilket håll det går. Går det att påverka sitt öde eller är det förutbestämt?
Vad tror ni?


Julkort!

Min goa kompis Maria har hjälpt mig med mitt årliga julkort. Visst blev de fina!

 
Tack Maria!

Nyårslöfte och kramar!

Jag fick frågan i en kommentar om jag har något nyårslöfte. Det har jag inte. Jag kan inte minnas att jag nåt år har avgett i nyårslöfte som jag VERKLIGEN menat. Visst man kanske hittar på nåt nåt bara för att göra det men så har det varit glömt nästa dag.

Om jag skulle avge ett nyårslöfte undrar vad det skulle vara, hmmm! Jag röker inte. Jag tränar. Hmmmm! (hmmmm betyder i detta inlägg att jag tänker) så att ni vet :)

Nåt som jag tränar på hela tiden och iaf vill bli bättre på är att se det positiva och gjädjen även i små saker som man i vanliga fall bara går förbi. Jag tränar och vill bli bättre på att se människor omkring mig och då menar jag se. Att se och lyssna på mina vänner och familj. Att ta fokus från sig själv och sätta fokus på andra är inte alltid så lätt. Vi är väldigt egoistiska individer och pratar och ser gärna  bara oss själva.

Ta det som en utmaning för er själva en dag. Att  ta bort fokus från er själva och lägg det på andra.  Det är en sån härlig känsla att bli sedd av en annan människa så ge det till andra.

Ha som en utmaning att också kramas mer. Jag älskar att kramas och vill kramas mycket med alla jag tycker om. Jag är en väldigt fysisk person som gärna kramar och tar på mina vänner. När jag ser nån jag tycker om blir jag glad och vill kramas, det är mysigt och inget fel i det. Blir det ingen kram känns det jättekonstigt. Tänk vad härligt det är när man träffar nån man tycker om den personen verkligen kramar om en och säger: Vad roligt att se dig!! Åhhh, då blir jag så glad och varm i kroppen. Och då ska det inte vara en liten fjuttig en utan en ordentlig kram som man verkligen menar och den får gärna vara ett par sekunder så att man hinner njuta.  Menar man det inte ska man inte kramas.
Så kramas mer!!! Vi behöver kramas mycket för att må bra!!

Visst är dessa muggar mysiga? Jag fick dem av min storasyster för flera år sen och de är fortfarande mina favoriter jag blir så glad av dem. 

 
På den ena står det KRAM och den andra GLAD. I morse drack jag kaffe i GLAD muggen.

Titta! Jag kan skriva inlägg med lite djup och budskap också :)

Stress!

Idag när jag är sjuk har jag läst en del bl.a. en artikel om unga människor och stress. En sak är väldigt oroande och det är att en ung kvinna i dagens samhälle är lika stressad som en psykpatient på 50-talet. Är inte det oroande!!

Kära vänner: Tagga ner! Det är en order!! Man behöver inte vara alla till lags och göra allt perfekt. Allt löser sig. Man inser med tiden att vi är inte mer än människor och ingen är perfekt. Egentligen är våra behov enkla att tillfredställa bara vi samarbetar och tar oss tid att lära känna oss själva och varandra. Släpp alla krav och gå tillbaka till basic då får man mer distans till tillvaron.

Sen jag bestämde för att ta det lite lugnare, släppa loss mer och inte ta allt på så stort allvar så har mitt liv blivit mycket enklare. Så våga släppa taget lite då kommer du att märka att saker och ting funkar iaf och allt blir så mycket lättare att hantera. Du behöver inte vara perfekt. Ingen annan kräver det av dig så varför ska du själv göra det?

Och det här med karriär som alla unga känner sig stressade över. Vad är en karriär egentligen. Både jag och Bengt har klättrat på den såkallade karriärsstegen inom yrkeslivet och ingen av oss blev speciellt imponerande och vi valde båda att klättra ner igen och det ångrar vi inte. Flera av våra vänner som var så karriärssugna för sådär 10-15 år sedan har de flesta tänkt om, ingen har tyckt att det har varit värt det och de har prioriterat andra saker istället. Visst man kanske tjänar  mer pengar men tjänar man mer skaffar man sig dyrare vanor och ett dyrare boende så mer pengar i slutändan blir det inte. Bara mer STRESS!!!

Dessutom är det svårt att jobba ihop till ekonomiskt oberoende. De lönerna existerar knappt i Sverige. Så är man ute efter det så är det andra vägar man ska gå.  Men Pengar är inte allt.  Att hitta lyckan och harmonin i sig själv och i sin omgivning är så mycket mer, jag lovar!!!

Så ta det lugnt mina vänner!! Ni ska ska orka och tycka saker och ting är roliga länge. Livet är långt man hinner med allt jag lovar.

Var rädda om er!



Damcykel!

Jag slänger ut en förfrågan bara sådär! Är det nån därute som har en bättre begagnad damcykel till salu? Det ska vara en damcykel modell ungefär som den här:



Den är till Ella som behöver en ny cykel nu när vi blir stadsbor :)

Har ni en till övers maila mig på:   [email protected]


Julhälsning!

Det här gulliga julkortet fick jag idag av min granne Cina och hennes hund DImmi :)



Jag själv är fortfarande förkyld, trist!!! Men det borde vända snart. Den här veckan fylls det på i hund & katthotellet så över jul & nyår är det helt fullt. Jag tar inte emot fler bokningar nu fram tills jag stänger. Det känns lite konstigt att jag stänger snart men samtidigt väldigt skönt.

Mitt horoskop idag!

Tur
Mörka färger och höga nummer är det som gäller om du prövar lyckan i spel idag. Om du håller huvudet kallt går du antagligen hem med vinst.
Hälsa
En envis förkylning tycks inte vilja försvinna. Unna dig några dagar i sängen, det kommer att göra underverk.
Ekonomi
Ekonomin ser ljus ut trots att det kanske inte verkar så i början på dagen. Men senare så kommer det antagligen att hända något positivt.
Arbete
Ibland kan du uppleva ditt arbete som stressigt och krävande. Men egentligen är nog ditt jobb ganska lätt och trivsamt.
Kärlek
Om du är singel kan dagen bjuda på många roliga händelser med en hel del flirtande. Idag bör du undvika att vara alltför öppen.
Relationer
Du närmar dig i dag vissa problem på ett nytt sätt, och troligen hittar du metoder att dämpa stormiga känslor.

Hur kan stjärnorna veta att jag är förkyld??  Atjo!
Om du vill veta  ditt hororskog gå in på: www.ditthororskop.nu

Eva hade kanonförsäljning igår i butiken så REAN gav verkligen effekt. TOPPEN!!

Min familj!

Sen jag tog över skoaffären har jag lärt känna många nya människor här i stan som har blivit riktigt goa vänner. Häromdagen fick jag frågan om min familj för den har ju hitills varit ganska anonym här på min blogg. Mycket för att det är ju jag som väljer att blogga och att jag inte vill hänga ut deras liv, det är ju personligt för dem. Men jag kan förstå att man vill veta så här kommer iaf en kort presentation :)

Här är de:
  Klicka på bilden om du förstora den!

Först William 12 år, Bengts son, sen Bengt min man därefter Ellinor (Ella) min dotter 15 år nu i december.
Ella byter hårfärg väldigt ofta. Efter det mörka på bilden har hon hunnit vara blond, knallröd och nu ljusbrunt!

Bengt jobbar på Swebus som verkstadschef i Enköping och Uppsala. Vi har varit gifta i 5 år.
William bor mest hos sin mamma i Västerås men är hos oss varannan helg och under skolloven.
Yrvädret Ellinor (Ella) bor mest hos oss. Hon åker till sin pappa när hon känner för det. Hon är så stor nu så hon får bestämma själv hur hon vill göra.  Kompisarna är ju det som betyder mest i hennes liv för tillfället.

Mina krullisar får jag inte glömma:


Leo & Nelli är av den Italienska rasen Lagotto Romagnolo


Nu vet ni det :)

Tips på julklapp, hahaha!

En upplevelse är tydligen årets julklapp. Här kommer ett helt crazy julklappstips:

Livet som boll

Hoppa in i en gummimboll tillsammans med din kompis och upplev världen upp-och-ner, studsandes, hoppandes och tumlandes ute i naturen.

En garanterat omtumlande upplevelse för den som inte har anlag för åksjuka.

Finns bland annat i Stockholm och Jönköping och kostar 500 kronor.

Zorbing




Haha, ja det kanske är kul men helt galet!!

Men allvarligt talat för fler tips gå in på www.liveit.se det finns en uppsjö av häftiga upplevlser! De flesta har ju allting i prylväg redan så en upplevelse som också innebär att man får tillbringa den tiden tillsammans är så mycket mer värd! Tycker iaf jag.


REA 25%


Jag har smygstartat med REAN. 25 % på allt i butiken (gäller ord.priser). Jag satte upp skyltarna i morse och det har redan gett resultat. KUL! Så skynda fynda!

Förkyld har jag blivit mitt i alltihopa. Jag nyser och fryser och är helhängig. Jag vill vara frisk!!! Jag har inte tid med att vara sjuk!!!! HJÄLP!!


Lite skoj på morgonkvisten!

Inlägget är lång men väldigt kul! Likheten är slående, hihihi!
Till alla män som läser detta (även min egen): Detta är bara på skoj :). 
Vi kvinnor tycker så mycket om er och skulle inte klara oss en dag utan er!
 

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!

 


Brukskarlar:




Ursprung


Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.



När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.



Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.



Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!



Kostnader


Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.



Allmän skötsel


För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.



OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!



Raser


Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.



Vi väljer att här presentera Skånerasen.



Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.



En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.



Uppfostran


Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!



Avel


Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.


Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.



Kost


En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.



Sjukdomar


Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.



Sammanfattning


Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.



Svenska Brukskarlsklubben


Avd Örkelljunga 



Karin Andersson



Snart lunch och harmoniska känslor!

Sitter och väntar på att klockan ska bli 13 så att jag får gå och äta lunch. Jag är superhungrig. Det blir Amazing Thai med Jennie! Är lugnt i butiken, trist! Känner mig såhär uttråkad:



Min tonårsdotter och jag har inte alltid haft det lätt. Vissa perioder har vi retat gallfeber på varandra. Men nu äntligen känns det som att det har lugnat ner sig. Och den periden har varat ganska länge nu. Det är så skönt!! Hon sa en sak härom kvällen som defenitivt visar att hon börjar mogna på sig lite. Hon sa: Mamma, idag har varit en bra dag! På vilket sätt ?frågade jag tillbaka.
Jo, jag vaknade verkligen på rätt sida. Jag har känt min så harmonisk.
För mig är det så underbart att höra nåt sånt för hennes humör nu i tonåren har inte varit lätt. Minsta grej och hennes humör är upp och ner. Så att min lilla tjej börjar känna harmoniska känslor det är verkligen ett steg i rätt riktning!!

Många besökare!

Jag kan ju iaf konstatera att antalet besökare på min blogg bara ökar. Vilket är väldigt kul men då ökar ju också prestations biten. När jag bloggar skriver jag som jag tänker, det går fort och man tänker inte så mycket. När inlägget redan är publicerat ser man både stavfel och tokigheter. De flesta inlägg är lättsamma utan särskilt djup men det tycker jag är skönt. Man lever i en sån allvarlig värld med alla förpliktelser iaf och det är skönt att vila från den ibland. Så hoppas att ni har överseende med mina långt ifrån perfekta inlägg!

Må bäst för det är ni!

Hundutställning!

Jaha, nu är den här helgen också över snart. Det går fort. Men jag tycker att vardagarna också är ganska roliga så för mig gör det ingenting.
Lördagen jobbade jag i butiken, det var mycket folk och helt ok försäljning så det var kul. Jag har satt ner div. stövlar till endast 300:- så kom in och kolla!
Söndagen spenderade jag och min tik Nelli på Älvsjö mässan där Stora Stockholm hölls. Det är en av årets största hundutställningar. Det gick väl så där. Hon har nu gått upp i Öppen klass och är nu en av de yngre igen och hon behöver växa på sig lite  men hon fick helt ok kritik:

Rätt välbyggd med fin benhöjd och rygglängd. Trevligt huvud. Fronten alltför smal. Rätt bra bakställ. Rör sig bra från sidan men trång bak.

Domare: Göran Bodegård

Jag ska ställa ut henne en del under 2009 så hoppas jag ta en valpkull på henne så småningom.
Nu är både jag och Nelli trötta så nu blir det slappa resten av dagen.
Vi hörs!!

Affärskontakten!

Jag var på mingelkväll med Affärskontakten igårkväll. Affärskontakten är ett koncept där företag träffas för att skapa nya kontakter och därmed merförsäljning. Mingeln som görs är otroligt effektiv och jag garanterar att alla företag som var där gick hem med en massa nya spännande kontakter. Alla jag pratade med var supernöjda. Vill du ha en inkörsport till fler företag och kontakter därmed skapa merförsäljning, då är detta nåt för dig.
Nästa mingeltillfälle i Enköping är 28 januari.

Mer info:  www.affarskontakten.se

Ni kan också maila mig på.  [email protected]


Godmorgon!

Har suttit och väntat på att hunden Leo skulle ha kommit kl. 8. Jag strötittade på mina mail och såg att jag hade fått ett mail av Leos husse där han skrev att de inte kommer idag, ändrade planer tydligen. Mailet var öppnat men det är inte jag som har läst det så nån i familjen har läst det men inte berättat det för mig, hmmm! Ingen fara på taket värre saker kan hända. Men nu behöver jag inte vänta mer utan kan forsätta med annat.

Helgen har gått fort som vanligt. I fredags var vi på Klara Hall och lyssnade på Interstate 40 som spelar Rocka Billy musik vi röjde på bra så det var kul.
Lördag var vi hemma. Vi hyrde dvd:n Jiddra inte med Zohan. Det var några scener som var riktigt roliga. Jag skrattade så jag knappt kunde andas. Se gärna den men ha inte för höga förväntningar.
Jag hade söndagsöppet i butiken mellan kl.12-15 och försäljningen blev helt ok.

Pratade med mina föräldrar igår och de sa att det är ju bra att du bloggar så att man får veta vad som händer dig för i telefon berättar du aldrig nåt. Och så är det nog. När de ringer så håller jag oftast på med annat och har inte tid att berätta allt , så det är ju kanon att ni läser min blogg :)
Puss på er kära päron!!


RSS 2.0